Zavřít reklamu

Bezdrátové nabíjení je u nových telefonů od Samsungu standardem a u jeho chytrých hodinek jakbysmet. Co byste ale řekli tomu, kdyby vám k nabíjení obou těchto zařízení stačila pouze jedna nabíječka? Pokud jste si odpověděli, že by to bylo skvělé, následující řádky vás nejspíš velmi potěší. Jihokorejský gigant totiž podle všeho pracuje na speciální bezdrátové nabíječce, se kterou si dobijete jak smartphone, tak i chytré hodinky a to navíc zároveň.

Nabíječka by se měla jmenovat Samsung Wireless Charger Duo a bude podporovat standard Qi. Díky úniku fotografií je patrné, že si telefon či hodinky s podporou tohoto standardu dobijete bez problému buď opřené o vzpřímený stojen, nebo klasicky položené na podložce. Nezáleží ani na tom, jaká zařízení budete na nabíječce dobíjet. Poradit by se totiž skutečně měla bez problému i s nabíjením dvou smartphonů, které mají o poznání větší kapacitu baterie než tomu je u chytrých hodinek. 

Nová bezdrátová nabíjecí podložka by měla dle dostupných informací podporovat rychlé nabíjení, díky kterému se čas potřebný na dobití telefonu značně zkrátí. Jak rychle je však schopna telefony či hodinky nabít v tuto chvíli jasné bohužel není. Minimálně u chystaného Galaxy Note9, který by se měl pochlubit baterií s kapacitou 4000 mAh to však bude jistě poměrně zajímavá informace.

Cena nabíjecí podložky by měla být 75 Euro, což je poměrně příznivá výše pro mnoho zákazníků. Dorazit by pak mohla již při představení Note9, které proběhne na začátku srpna. Pokud ji Samsung hned uvede na trh, povede se mu s ní navíc poměrně zajímavý husarský kousek. Podobný produkt totiž naleznete i v portfoliu Applu pod názvem AirPower. Ten však Apple představil již vloni v září, ale doposud jej ještě nezačal prodávat. Je tedy velmi pravděpodobné, že ho Samsung v tomto ohledu trumfne. 

samsung bezdratova nabijecka fb

Dnes nejčtenější

.