Zavřít reklamu

Přijde vám stávající portfolio smartphonů od Samsungu poměrně zmatečné? Pak pro vás máme nepříjemnou zprávu. Příští rok jím totiž dle všeho Samsung opět pořádně zamíchá. Čínské zdroje obeznámené s plány Samsungu totiž tvrdí, že se dočkáme představení dvou nových řad Galaxy R a Galaxy P. Jedná stávající řada naopak vypadne z kola ven.

Modely z řad Galaxy R a Galaxy P by měly být především nižší a střední třídy, takže bychom od nich neměli očekávat žádné zázraky, ale spíše průměrnou výbavu s průměrným výkonem za přijatelnou cenu. Těmito modely by se rád Samsung právě v tomto odvětví trhu ještě více prosadil. Aby na něm však již neměl přebytek modelových řad, hodlá se prý rozloučit s řadou Galaxy J, která se dá označit právě za cenově dostupnou řadu s průměrnou výbavou i výkonem. 

Co Samsung chystá? 

V tuto chvíli není zcela jasné, kdy se vlastně těchto modelů dočkáme. Spekuluje se ale o čtvrtém čtvrtletí příštího roku, takže je jejich představení skutečně ještě daleko. Model Galaxy P by pak měl vznikat u společnosti ODM, od které by ji Samsung odebíral, popřípadě lehce upravoval a prodával jako vlastní. Díky tomu by tak odpadly náklady na vývoj či další potřebné věci. Samsungu by totiž stačilo jen vybrat z katalogu, domluvit se na drobných změnách a začít jej prodávat pod svým jménem. Jelikož však Samsung nic podobného doposud nepraktikoval, byla by to v jistém ohledu revoluce. 

Nechme se tedy překvapit, jak Samsung svými modelovými řadami zamíchá. Pravdou však je, že zvěstí o podobných krocích jsme slyšeli již poměrně hodně a mnohé z nich se týkaly i modelů z prémiových řad. Chystá se tedy Samsung na revoluci? Uvidíme. 

galaxy j2 core fb

Dnes nejčtenější

.