Zavřít reklamu

O tom, že je Samsung technologický gigant, který má ve světě obrovský vliv, nemůže být již nějakou dobu pochyb. Ať už se jedná o smartphony, komponenty do počítačů, televize či jinou spotřební elektroniku, je to právě Samsung, kdo se snaží udávat trend. Co když mu ale jeho dosavadní pole působnosti nestačí a chce se seberealizovat i jinde?

Před nějakým časem Samsung oznámil, že hodná investovat obrovské množství peněz do čtyř klíčových oblastí průmyslu, které zažijí podle něj v budoucnu velký růst. Co ale do těchto oblastí spadá? Nejspíš se všichni shodneme na tom, že rozhodně průmysl automobilový. Ten totiž zatím nepolevuje a chrlí stále nové a nové modely, které mají stále odbyt. Asi se tak nebudete divit, že se právě o automobilovém průmyslu v souvislosti se Samsungem začalo poměrně intenzivně hovořit a to dokonce tak, že lidé začali spekulovat nad tím, jakého výrobce automobilů Samsung plánuje odkoupit. Jihokorejci v tom ale udělali nečekaně jasno. 

Samsung se ke spekulacím ohledně nákupu automobilky vyjádřil tak, že rozhodně nemá v plánu nic podobného provést. Pokud jste tedy doufali, že si od Samsungu v budoucnu nějaké to auto pořídíte, máte nejspíš smůlu. V dohledné době se totiž ničeho podobného rozhodně nedočkáme. Záměrně však říkám “v dohledné době”. Jihokorejci totiž na několika projektech, které zahrnují například vývoj čipů pro samořídící systémy či speciální displeje pro tyto účely, pracují. Podobné věci se sice zprvu nejspíš objeví u renomovaných automobilek, teoreticky by se ale mohl Samsung při případném úspěchu k práci na vlastním autě odhodlat. Vše je ale samozřejmě hudba budoucnosti.

samsung-building-silicon-valley FB

Dnes nejčtenější

.