Zavřít reklamu

Zatímco ještě před pár lety byly bezrámečkové smartphony spíše součástí sci-fi filmů, dnes je již vnímáme zcela běžně i v každodenním životě. S nynější podobou smartphonů však stále nejsou mnozí výrobci kvůli nutnosti zachovat nahoře alespoň část rámečku kvůli reproduktoru a senzorům, zcela spokojeni a proto neustále pracují na řešeních, kterými by mohli i tento drobný kosmetický škraloup odstranit. A právě Samsung je v tomto ohledu podle čerstvých informací velmi daleko. 

Jihokorejský gigant nyní údajně testuje první prototypy smartphonů s předními kamerami implementovanými pod displej. Toto řešení by umožnilo roztáhnout displej přes celou přední stranu bez rušivých elementů typu výřezu v displeji či přímo širokého horního rámečku. Fotoaparát by totiž byl schopný snímat uživatele i přes vrstvu displeje. Zatím je ale podle všeho celá technologie spíše v plenkách. I z těch ale brzy vyroste.

V minulosti se již fotky modelu s implementovanou kamerou pod displejem objevily:

Pokud se Samsungu testy vydaří, mohl by podle některých zdrojů tuto novinku použít už u modelu Galaxy S11 plánovaném na rok 2020. V případě komplikací by pak mohla být novinka implementována až na Note11 či S12, delší zdržení by se ale dostavit nemělo. 

Nechme se tedy překvapit, kdy se podobného řešení dočkáme. Už nyní je však jasné, že by se mohlo jednat o solidní revoluci, o kterou bude usilovat daleko více výrobců smartphonů, než jen Samsung. Zda ale vyhrají tento závod zrovna Jihokorejci je ve hvězdách. 

Samsung-Galaxy-S10-concept-Geskin FB
Samsung-Galaxy-S10-concept-Geskin FB

Dnes nejčtenější

.