Zavřít reklamu

Společnost Samsung dnes představila svůj Galaxy Tab S6. Nová vlajková loď mezi tablety od Samsungu je navzdory existenci Galaxy Tab S5e pokračovatelem modelu Galaxy Tab S4. Potvrdily se vlastnosti, předpovídané spekulacemi a úniky?

Galaxy Tab S6 je vybaven 10,5palcovým WQXGA Super AMOLED displejem s rozlišením 2560 x 1600 pixelů a osazen procesorem Qualcomm Snapdragon 855. Základní model disponuje 6GB RAM a 128GB úložiště, k dispozici je také varianta s 8GB RAM a 256GB úložištěm. Za pomoci microSD karty lze kapacitu úložiště rozšířit až na 1TB. Na tloušťku má Samsung Galaxy Tab S6 pouhých 5,7 milimetru a váží 420 gramů. Pod displejem se nachází optický snímač otisků prstů.

Galaxy Tab S6 je historicky prvním tabletem z produkce Samsungu, který je vybaven duálním zadním fotoaparátem. Ten se skládá z primárního 13MP senzoru a sekundárního 5M ultraširokoúhlého senzoru s úhlem snímání 123°. Tato výkonná sestava má potenciál změnit způsob a kvantitu používání tabletu k pořizování fotografií.

S tabletem přišel také stylus S Pen s podporou gest, který se dočkal hned několika významných vylepšení. S Pen nově disponuje schopností magnetického přichycení a automatického nabíjení – už po deseti minutách je stylus schopný až deseti hodin provozu. Jeho součástí je také dálkové Bluetooth ovládání s funkcemi, které můžete znát například od S Pen u Galaxy Note 9. Jedná se například o dálkové ovládání fotoaparátu nebo ovladač pro prezentace. Novinkou je také možnost ovládání multimediálního obsahu na tabletu. S pomocí S Pen můžete také vytvářet ručně psané poznámky, které lze na tabletu snadno a rychle převést na digitální text a exportovat je například do formátu Microsoft Word, a to jedním jediným klepnutím. Vylepšení se dočkalo i rozhraní Samsung DeX.

Tablet Samsung Galaxy Tab S6 bude k dostání v barevných variantách Cloud Blue a Mountain Gray, a to od konce srpna. Předobjednat si ho můžete na webu společnosti Samsung, cena LTE verze začíná na 17990 korunách.

Galaxy-Tab-S6-web-7

Dnes nejčtenější

.