Zavřít reklamu

Společnost Samsung tento týden zcela v tichosti vydala úplně nový smartphone řady Galaxy. Nejnovější přírůstek do rodiny robustních odolných smartphonů z dílny Samsungu nese jméno XCover Pro a je nástupcem modelu XCover 4, který byl vydán v roce 2017. Na rozdíl od většiny ostatních modelů produktové linie XCover má tato novinka o poznání modernější design.

Smartphone XCover Pro je vybaven 6,3-palcovým LCD displejem s poměrem stran 20:9. V levém horním rohu displeje se pak nachází „průstřelový“ otvor s přední kamerou, displej smartphonu lze zcela bez problémů ovládat mokrýma rukama nebo v rukavicích. XCover Pro je poháněn osmijádrovým procesorem Exynos 9611 a disponuje 4GB RAM a interním úložištěm o kapacitě 64GB. O přísun energie se stará baterie s kapacitou 4050 mAh, smartphone disponuje kromě jiného také možností rychlého 15W nabíjení.

Zdroj fotografií v galerii: Winfuture.de

Primární duální fotoaparátu Samsungu XCover Pro sestává ze širokoúhlého 25MP modulu a 8MP ultra širokoúhlého modulu, vepředu se pak nachází 13MP selfie kamera. Důležitým prvkem tohoto smartphonu je zmíněná baterie – na rozdíl od jiných modelů smartphonů od Samsungu ji lze z přístroje vyjmout. Samsung XCover Pro se může pochlubit odolností třídy IP68 vůči prachu i vodě a má certifikaci americké armády MIL-STD-810 o výdrži a odolnosti. Telefon je dále vybaven dvojicí programovatelných tlačítek, která uživatelům umožňují rychlé ovládání baterky nebo vytvoření textové zprávy za pomoci hlasu. Na straně pak najdeme tlačítko pro vypnutí/zapnutí, ovládání hlasitosti a trochu netradičně také čtečku otisků prstů. Na Samsungu XCover Pro běží operační systém Android 9 Pie, v budoucnu by se ale mohl dočkat upgradu na Android 10.

V Evropě by se Galaxy XCover Pro mohl začít prodávat již počátkem února, cena bude v přepočtu činit zhruba 12600 korun.

Samsung Galaxy XCover Pro

Dnes nejčtenější

.