Zavřít reklamu

V říjnu loňského roku se poprvé v médiích objevily zprávy o tom, že Samsung chystá 5G verzi svého tabletu Galaxy Tab S6. Firma tyto zvěsti o něco později v tichosti potvrdila na svých webových stránkách a nyní to vypadá, že vybrané regiony dočkají 5G verze vlajkové lodě mezi tablety od Samsungu již velmi brzy.

Samsung dnes potvrdil, že vydání tabletu Samsung Galaxy Tab S6 5G je naplánováno na 30. leden. Prvním – a na delší dobu také jediným –  regionem, kde bude tato verze tabletu uvedena do prodeje, bude Jižní Korea. Samsung Galaxy Tab S6 se tak stane prvním tabletem na světě, který bude disponovat 5G konektivitou.

Designově je téměř identický s Wi-Fi a LTE variantou. Je osazen 5G modemem Qualcomm Snapdragon X50 a vybaven Super AMOLED displejem s úhlopříčkou 10,5 palce. Tablet je poháněn procesorem Snapdragon 855 a vybaven 6GB RAM a k dipozici bude pouze ve variantě se 128GB úložištěm. Na zadní části tabletu najdeme 13MP širokoúhlý a 5MP ultra širokoúhlý modul fotoaparátu, přední kamera má 8MP. O dostatek energie pro tablet se stará baterie s kapacitou 7040 mAh. Galaxy Tab S6 je recenzenty obecně považován za nejlepší tablet s Androidem, který je v současné době k dostání. K dostání bude za cenu v přepočtu zhruba 19 450 korun. Společnost Samsung zatím nespecifikovala, kdy se 5G verze jejího Galaxy Tab S6 začne prodávat v jiných regionech.

Galaxy-Tab-S6-web-6
Zdroj: Samsung

Dnes nejčtenější

.