Zavřít reklamu

Chromecast patří k nejúspěšnějším hardwarovým produktům společnosti Google. Už od roku 2013 můžou lidé díky něj levně přidat televizím a monitorům chytré funkce. Podle posledních informací to dokonce vypadá, že nás u Chromecastů v tomto roce čekají po delší době výrazné a příjemné změny.

Tou změnou máme na mysli přechod na plnohodnotný systém Android TV. To znamená, že už se vše nebude točit pouze okolo streamování obsahu z telefonu, ale uživatelé si budou schopni na Chromecast nainstalovat Android aplikace. Pro přehrávání obsahu tedy nebude potřeba jiné zařízení a dá se očekávat i lepší propojení s chytrou domácností. Konkrétně se má jednat o nástupce modelu Chromecast Ultra – nebude tak chybět podpora 4K rozlišení v HDR, Bluetooth, WiFi a možnost ovládání pomocí dálkového ovladače.

Samotný ovladač má připomínat ovládání virtuální reality Daydream. Nemají chybět tlačítka pro aktivaci asistenta Google nebo ovládání hlasitosti. Pokud jde o samotný design Chromecastu, tak má být vesměs identický. Google akorát plánuje větší přiblížení k designu jiných produktů jako je například Google Home. Představení nového produktu mělo proběhnout na konferenci Google I/O, bohužel však byla tato akce kvůli koronaviru zrušena. Momentálně tedy není datum představení známé. Pokud se situace neustálí, tak by oznámení o novém modelu Chromecastu mohlo proběhnout online v květnu, kdy měla konference Google I/O probíhat.

Dnes nejčtenější

.