Zavřít reklamu

Chytré hodinky se těší v posledních letech čím dál větší popularitě, která se podepisuje na jejich strmě rostoucích prodejích. Králem tohoto segmentu je sice již řadu let Apple se svými Apple Watch, modely z dílny jeho konkurentů mu však minimálně co do technologické výbavy zdárně vzdorují. Zářným příkladem mohou být i Galaxy Watch Active2 z dílny Samsungu, které se prakticky hned po svém uvedení staly díky své ceně, designu a funkcím velmi oblíbeným modelem. Bohužel, k dokonalosti mu stále něco chybí. A na to “něco” už uživatelé čekají více než půl roku. 

Jedním z největších taháků Galaxy Watch Active2 měla být podle Samsungu podpora měření EKG, díky které by měli uživatelé vynikající přehled o funkčnosti svého srdce. Tato funkce nicméně v hodinkách při jejich loňském launchi nedorazila a jak se zdá, hned tak nedorazí. Vyplývá to alespoň z nového vyjádření jednoho z pracovníků Samsungu z jeho oficiálního diskuzního fóra, který na otázku ohledně EKG odpověděl, že společnost podporu této vychytávky u Galaxy Watch Active2 v současnosti připravuje, byť stále neví, kdy bude hotovo. Zdá se tedy, že si Samsung ukousl v minulém roce sousto, které není zatím schopen tak úplně pokousat. 

Kromě technické stránky věci může být zádrhelem i schvalovací proces technologie, který mají na starost zdravotnické orgány každého státu. Ten byl ostatně velký problém i pro Apple, který s EKG přišel už u svých Apple Watch 4, avšak tuto funkci zpřístupňuje po světě až doposud. Například Česká republika se jejího nasazení dočkala zhruba po tři čtvrtě roce, přestože v USA byla dostupná téměř od samotného vydání hodinek. Snad bude tedy Samsung v tomto směru úspěšnější a EKG nasadí celosvětově již brzy. 

Dnes nejčtenější

.