Zavřít reklamu

Mnoho společností v posledních dvou dnech představilo nové telefony. Pozadu nezůstalo ani Vivo, které ukázalo nový telefon střední třídy s názvem vivo S6 5G. Jak už je z názvu jasné, bude podporovat 5G sítě, zajímavostí je ale třeba i to, že se využívá čipset od Samsungu. Jaké má další parametry?

Telefon využívá AMOLED panel s poměrem stran 20:9 a FullHD+ rozlišením. Samotný displej má velikost 6,44 palců a všimnout si můžete malého výřezu, ve kterém se ukrývá 32 MPx selfie kamera. Tento telefon již využívá i čtečku otisků prstů v displeji, a jde tak o další model ve střední třídě s touto technologií, která byla ještě nedávno pouze u vlajkových modelů. Pokud se přesuneme na zadní stranu, můžeme vidět celkem čtyři fotoaparáty. Ten hlavní má 48 MPx, dále se dostalo na 8 MPx ultra širokoúhlý fotoaparát, 2 MPx makro kameru a 2 MPx senzor hloubky ostrosti.

O výkon se stará čipset Samsung Exynos 980, který doplňuje 8GB RAM paměť a 128/256 GB úložiště. Baterie má kapacitu 4 500 mAh a podporuje 18W rychlé nabíjení. Rovnou z krabice běží na Androidu 10 a nadstavbě Funtouch OS 10. K dispozici bude v černé, bílé a světle modré barvě. Cena je v Číně 2 700 CNY, v přepočtu s DPH cca 11 tisíc Kč. Do prodeje půjde v zahraničí již 4. dubna. Dostupnost v Evropě v tuto chvíli nebyla potvrzena.

Dnes nejčtenější

.