Zavřít reklamu

Pokud aktivně sledujete dění na východě a máte slabost pro japonské hry, jistě vám neunikla vynikající RPG akce Nier: Automata, která si našla cestu na Steam již v roce 2017 a od té doby se stala právoplatným králem žánru. Dá se takřka s jistotou předpokládat, že podobný úspěch nečekalo ani samotné studio Square Enix, a proto příliš dlouho neváhalo a po téměř třech letech přichází s další náloží novinek, které se mimo jiné týkají i nových přírůstků do této ambiciózní a nekončící série.

Herní série Nier dosud patřila výhradně na východ a japonští hráči si ji až do nedávna střežili jako oko v hlavě. V roce 2017 byl ale tento trend zlomen a vývojáři ze Square Enix přišli s pokračováním v podobě Nier: Automata, které bez nadsázky udělalo díru do světa a proměnilo celý žánr k nepoznání. Jelikož od té doby ale uběhly už téměř tři roky, fanoušci začali volat po další dávce dobrodružství zasazeného v dystopické budoucnosti a tvůrci naštěstí jejich prosby vyslyšeli. Po dlouhé odmlce tak studio přišlo s oficiálním oznámením remasteru prvního dílu, který se však podívá pouze na PC a s největší pravděpodobností i na konzole. Ochuzeni ale nebudou ani mobilní hráči, kteří se naopak dočkají zajímavě vyhlížejícího počinu s podtitulem Reincarnation.

Zveřejněný trailer sice příliš podrobnějších informací neposkytuje, ale dává nám alespoň částečně nahlédnout pod pokličku toho, co si pro nás vývojáři chystají. Jisté je, že ani tentokrát nepůjde o procházku růžovou zahradou a příliš optimistický zážitek. Podle dosavadních záběrů to totiž vypadá, že se opět vydáme do zničeného a potemnělého světa, z něhož zmizelo takřka vše živé. Do koho přesně se vžijeme a zda bude příběh přímo navazovat na počítačového a konzolového předchůdce je zatím otázkou, ale rozhodně se máme na co těšit a s trochou štěstí se dočkáme plnohodnotného zážitku, který se bude moci hravě měřit i se stolními zařízeními. Nyní se však připravte na další dlouhé čekání, vývoj totiž ještě zdaleka neskončil a na oficiální datum vydání můžeme prozatím zapomenout.

Dnes nejčtenější

.