Zavřít reklamu

Všechny tři nové telefony řady Galaxy S20 mají displej se 120Hz obnovovací frekvencí. Uživatelé si však můžou oficiálně vybrat pouze mezi základní hodnotou 60 Hz anebo nejvyšší možností 120 Hz. Existuje však i třetí a neoficiální možnost. A to aktivovat si 96 Hz. Zapnutí této funkce je přitom jednoduché.

Na úvod ještě dodáme, že se jedná o neoficiální úpravy a vše provádíte na vlastní riziko. Těžší způsob aktivace této funkce je pomocí ADB příkazů. Pokud to preferujete, příkazy naleznete na fóru XDA. Uživatel s přezdívkou SatySatsZB každopádně nabídl jednodušší řešení. A to vytvořením speciální aplikace, kterou můžete stahovat z těchto stránek. Po instalaci vám přibydou dvě zkratky do horní lišty rychlého spuštění. Jednoduše si tak můžete zapínat 96Hz obnovovací frekvenci.

Teoreticky by tento režim neměl být tak náročný na baterii telefonu jako 120Hz. Ten dělá z nových Samsung telefonů jednodenní zařízení, které se večer vždy musí nabít. Testy baterie s 96Hz frekvencí ještě nejsou k dispozici. Co už se ale ví je to, že i při této frekvenci můžou uživatelé využívat pouze FullHD+ rozlišení. QuadHD+ je stále vyčleněno pouze pro 60Hz obnovovací frekvenci.

Dnes nejčtenější

.