Zavřít reklamu

Přístup společnosti Google k softwaru může být někdy až zarážející. Za poslední roky společnost vydala stovky aplikací a služeb. Pokud však nezaznamenají úspěch mezi uživateli, tak je bez problémů ukončí. Celkově už Google ukončil 198 projektů a mezi nimi je například emailový klient Inbox, Google Reader nebo sociální síť Google Plus. Google Neighbourly je další aplikací, která čeká na svůj konec. Ten přijde 12. května 2020.

Cílem aplikace Neighbourly bylo lidem umožnit si říct o tom, co se děje v blízkém okolí a nabídnout tak hyperlokální informace. Uživatelé se mohli místních zeptat například na to, která restaurace je nejlepší. Místní si naopak mohli domluvit instalatéra, upozornit na uzavřenou silnici, výpadek elektrické sítě, nebo se dala aplikace použít k pozvání osob na zápas místního klubu. Využití bylo mnoho.

Jeden z hlavních mínusů bylo omezení pouze na Indii. Google aplikaci nikdy nerozšířil do jiných zemí. Společnost samotné ukončení Neighbourly odůvodnila tím, že aplikace nerostla tak rychle, jak by Google doufal. Zkušenosti, které Google pří vývoji získal, chce však využít ke zlepšení stávajících služeb. Přímo se nabízí například implementace některých funkcí Neighbourly do Google Map. Ostatně Místní průvodce v Google mapách je taková zjednodušená forma Neighbourly a výhoda je, že funguje po celém světě, včetně České republiky.

Dnes nejčtenější

.