Zavřít reklamu

Od čínské společnosti Xiaomi jsme v minulosti mohli vidět hned několik různých tabletů. Jejich poslední model Xiaomi Mi Pad 4 však vyšel již v polovině roku 2018 a od té doby jen čas od času vídáme různé spekulace, ale prozatím nic nenaznačovalo, že by představení tabletu Mi Pad 5 bylo za rohem. K tabletům se každopádně nyní vyjádřil jeden z ředitelů společnosti Li Chuangqi.

Jedná se určitě o dobré zprávy, protože Li Chuangqi potvrdil, že Xiaomi ještě na tablety nezanevřelo a v budoucnosti bychom se mohli nějakého modelu dočkat. To znamená, že se nemusí jednat přímo o Mi Pad 5, ale dočkat bychom se mohli i jiné řady. Problém je v tom, že Android tablety nejsou momentálně příliš oblíbené mezi uživateli a do budoucna to rovněž nevypadá růžově. Tablety z části nahradily velké telefony, které mají displeje 6,5 palců a více. Pro většinu lidí je tak zbytečné kupovat tablet na konzumaci obsahu.

Apple to má velice dobře vyřešené u iPadu Pro, což je první volba profesionálů, kteří hledají přenosné zařízení pro práci. Nicméně už i Apple směřuje iPad Pro více k notebookům. O podobné high-end tablety se pokoušela i řada Android výrobců, ale nikdy se velký úspěch nedostavil. Navíc v posledních dvou letech odstartovaly na trhu ohebné telefony, které nabídnou téměř identickou velikost displeje, ale v mnohem menším těle než klasické tablety.

Xiaomi by mohlo uspět s levným tabletem, podobně jako tomu bylo u Mi Pad 4. Ten nabídl dobrý poměr ceny a výkonu. Dražší Xiaomi tablet, který by měl konkurovat iPadům nebo Samsung Galaxy Tab, se nedá očekávat.

Dnes nejčtenější

.