Zavřít reklamu

Motorola představila telefon Moto G8 Power v únoru 2020. Dnes společnost představila levnější model s názvem Moto G8 Power Lite, který zaujme rovnou čtyřmi fotoaparáty a velkou baterií o kapacitě 5 000 mAh. Jaké další parametry má tento telefon?

Displej tohoto telefonu má velikost 6,5 palců a jedná se o IPS panel s rozlišením HD+. Všimnout si můžete malého výřezu, ve kterém se nachází 8 MPx selfie kamera. Pokud se podíváme na zadní stranu, tak uvidíme další tři fotoaparáty. Ten hlavní má 16 MPx, sekundární je 2 MPx makro kamera a třetím fotoaparátem je 2 MPx senzor hloubky ostrosti. Čtečka otisků prstů je pěkně schovaná v logu společnosti Motorola na zadní straně.

Výkon telefonu obstarává čipset MediaTek Helio P35, který doplňuje 4GB RAM paměť a 64GB úložiště. To se dá rozšířit pomocí microSD karet. Trošku nepochopitelně telefon běží na starší verzi Androidu 9 Pie. U telefonu představeného v dubnu 2020 už by měl být rovnou Android 10 a je jedno, o jakou cenovou kategorii se jedná. Potěší alespoň fakt, že telefon má 5 000 mAh baterii, bohužel se to opět mírně kazí microUSB portem, který je v dnešní době zastaralý. I u této nižší třídy už se dá poměrně běžně najít USB-C.

Moto G8 Power Lite bude k dispozici v modré a zelené barvě v následujících týdnech. Nejprve se objeví v Mexiku a Německu, poté se však dostane i do dalších zemí. Cena telefonu je 169 eur, v přepočtu tedy cca 4 700 Kč.

Dnes nejčtenější

.