Zavřít reklamu

Čínská společnost už v minulosti představila několik chytrých hodinek pro děti. Dnes jsme se dočkali oznámení hodinek Mi Kids Watch 4 a Mi Kids Watch 4 Pro. Rozdílů je mezi nimi několik, co ale určitě neplatí je to, že by šlo o nějaké hračky. Jedná se o plnohodnotné chytré hodinky, které se po stránce výbavy hravě vyrovnají konkurenci.

AMOLED displej má u obou modelů stejnou velikost 1,78 palců a rozlišení 368 x 448 pixelů. Výsledná jemnost displeje je tak 326 ppi, což je skvělá hodnota vzhledem k ceně hodinek. Ochranu displeje má na starost tvrzené sklo Corning Gorilla Glass 3. Propojení s telefonem probíhá pomocí Bluetooth a podporují se zařízení s Androidem 4.2 a vyšším anebo iOS 8 a vyšším.

Podobně jako klasické chytré hodinky, i Mi Kids Watch dokážou sledovat aktivitu anebo spánek. Děti s nimi dokonce můžou jít plavat. Po stránce konektivity jsou na tom lépe než většina konkurence. Podporují totiž 4G sítě včetně VoLTE (pomocí eSIM), dále mají GPS, Glonass, Beidou i NFC. Hodinky mají reproduktor i mikrofon, protože se dají používat k telefonování, ale i videohovorům. O to se starají dva fotoaparáty, které mají 5 MPx. Rodiče tak můžou například pomocí videohovoru kontrolovat, kde se dítě nachází.

Rozdíl mezi Mi Kids Watch 4 a Mi Kids Watch 4 Pro je hlavně ve fotoaparátech a hardwaru. Zadní fotoaparát má 8 MPx a o výkon se stará čipset Snapdragon Wear 2500 s 1GB RAM pamětí. To má za následek i mírně menší výdrž baterie. V obou případech mají hodinky kapacitu baterie 920 mAh – klasická verze ale vydrží až 8 dní na jedno nabití, zatímco Pro verze vydrží 5 dní. Cena za klasickou verzi je 899 CNY, v přepočtu bez DPH cca 3 300 Kč. Za vyšší verzi Xiaomi Mi Kids Watch 4 Pro zaplatíte 1 300 CNY, což je v přepočtu bez DPH cca 4 700 Kč.

Dnes nejčtenější

.