Zavřít reklamu

Dnešní den patří Xiaomi, jelikož čínská společnost představuje celkem 22 nových produktů, včetně telefonu, chytrých hodinek, fitness náramků anebo bezdrátových sluchátek. My se nejprve podíváme blíže na telefon Redmi 8A Pro, který by se mohl stát hitem v nižší třídě, protože za málo peněz toho nabízí opravdu hodně.

IPS displej telefonu má velikost 6,22 palců, dále HD+ rozlišení a poměr stran 19:9. Chrání jej tvrzené sklo Corning Gorilla Glass 5. O výkon se stará čipset Snapdragon 439, který doplňuje 2/3GB RAM paměti a 32GB úložiště, které se dá rozšířit pomocí microSD karet. Bohužel podobně jako dnes představený Motorola telefon, i tohle Xiaomi běží stále na starší verzi Androidu 9 Pie, potěší alespoň nejnovější nadstavba MIUI 11.

Co se týče fotoaparátů, tak na zadní straně je 13 MPx hlavní fotoaparát a sekundární 2 MPx foťák. Na přední straně se v malém výřezu ukrývá 8 MPx selfie kamera. Čtečku otisků prstů byste na tomto telefonu hledali marně. Místo toho Xiaomi doporučuje využít skenování obličeje pomocí selfie fotoaparátu, což každopádně není tak bezpečné.

Baterie má velice pěknou kapacitu 5 000 mAh, podporuje se i 18W rychlé nabíjení pomocí USB-C. Dostalo se i na 3,5mm audio konektor a FM rádio. Cena tohoto telefonu začíná na částce 93 dolarů. V přepočtu bez DPH cca 2 400 Kč. A to je hodně lákavá nabídka, obzvlášť když to srovnáme s dnes představeným telefonem Motorola Moto G8 Power Lite, který nabízí v podstatě identické parametry, ale je o dva tisíce dražší.

Dnes nejčtenější

.