Zavřít reklamu

Pokud vám aktuálně dochází zásoby originálních mobilních her a poohlížíte se po něčem, co by vás během dní v takřka nekonečné karanténě zabavilo, máme pro vás dobrou zprávu. Před pěti lety na Steamu totiž vyšla povedená strategická hříčka Kingdom: New Lands ze stáje švédské společnosti Raw Fury, která si okamžitě získalo srdce hráčů po celém světě a stala se jednou z nejuznávanějších indie her. Sice jsme si nějaký ten pátek počkali, ale vývojáři celou tu dobu pilně pracovali na pokračování jménem Kingdom Two Crowns, jehož se dočkáme již 28. dubna.

Kvalitních nezávislých hříček je na Android jako šafránu, a když už se jednou za čas objeví nějaký pořádný titul, většinou s sebou přináší přehršel mikrotransakcí a v horším případě platební brány, za něž se hráči podívají jen pomocí kreditní karty. To se naštěstí postupně mění, alespoň díky vývojářům ze studia Raw Fury, kteří se mohou pochlubit rovnou několika známými počiny. Jméno společnosti vám pravděpodobně nic neřekne, ale takové pecky jako Bad North nebo Kingdom: New Lands by vám mohly pomoci se rozpomenout. Právě druhá zmiňovaná hra se již 28. dubna dočká oficiálního pokračování, které se opět ponese ve stejném duchu. Vydáme se do nebezpečného a nekompromisního světa, kde si vybudujeme vlastní království a za pomoci zotročených nevolníků se vypracujeme až na nejvyšší pozici. Nebude chybět ani split-screen multiplayer a pořádně šťavnatá kampaň, která vám hezkých pár hodin vydrží.

Stejně jako předchozí díl, i pokračování staví výhradně na retro grafickém kabátku. Dočkáme se tak 2D pixelového vizuálu, který nápadně připomíná hříčka z konce 90. let a arkádové tituly. To však nemění nic na tom, že se ve své podstatě jedná o poměrně líbivý vzhled a díky minimalistickému designu si nakonec Kingdom Two Crowns zamilujete. Samozřejmě nechybí ani hutná atmosféra, povedený hudební doprovod a krvavé bitvy, za něž budete z větší části odpovědní právě vy. Pokud tedy zrovna nemáte do čeho píchnout a rádi byste si vyzkoušeli nějaký originální středověký titul, říznutý strategií, zamiřte na Google Play a dejte tomuto netradičnímu počinu z dílny Raw Fury šanci. Jen si tedy budete muset ještě necelý měsíc počkat, avšak vypadá to, že to bude stát za to.

Dnes nejčtenější

.