Zavřít reklamu

Operační systém Android už je s námi téměř 12 let. Za tu dobu se neskutečně posunul a každá verze přináší celou řadu novinek a funkcí. S tím přichází i velké množství tipů a triků, které usnadní používání tohoto systému. Vzhledem k počtu tipů jsme se jej rozhodli rozdělit do seriálu, který pro vás budeme chystat každý víkend. V dnešním díle se můžete těšit na to, jak změnit ikony v panelu rychlého spuštění, jak si zvětšit text či položky v systému a taky, jak se podívat na vtípky, které Google v každé verzi Androidu implementuje.

Jak si změnit ikony v panelu rychlého spuštění?

S narůstajícím počtem funkcí, se objevuje stále více možností rychlého spuštění. A to i když většinu z těchto ikon nevyužijete. Naštěstí od Androidu 6 Marshmallow si tyto ikony můžete upravovat podle sebe a případně je i z nabídky vymazat. Stačí si lištu stáhnout dolů a klepnout na ikonu propisky, která je většinou v pravém dolním rohu lišty. Otevře se vám nabídka, ve které si můžete ikony poskládat podle sebe, přidat další anebo je naopak odstranit.

Jak si změnit velikost textu a položek v systému?

Android 7 Nougat přinesl možnost změnit si velikost textu i různých položek, jako jsou ikony a jiné systémové položky. Změnit si to můžete v Nastavení telefonu, kde vyhledejte sekci Displej. Poté si stačí vyhledat položky Velikost písma a Zobrazovaná velikost. V prvním nastavení se dá zvětšit nebo zmenšit text na obrazovce. U druhé možnosti si můžete zvětšit či zmenšit položky na obrazovce, včetně ikon na ploše.

Jak spustit Easter Egg v Androidu?

Easter Eggs jsou oblíbeným prvkem vývojářů Google, už od Androidu 2.3 se každý rok dostane na nějaký malý vtípek. Ať už se jedná o vtipnou animaci, video anebo hříčku. V minulosti byl v nastavení systému ukryt například i klon hry Flappy Bird. K zobrazení vtípku stačí přejít do Nastavení telefonu, kde vyberete sekci Informace o telefonu, dále vyberete položku Informace o systému a několikrát poklepete na Verze systému Android. U některých telefonů se přeskakuje položka Informace o systému, protože se verze systému zobrazuje už rovnou v sekci Informace o telefonu. V posledním Androidu 10 je například ukryta jednoduchá aplikace pro kreslení.

Dnes nejčtenější

.