Zavřít reklamu

Obchod Google Play nabízí zhruba 3 miliony aplikací a her. Najít ty opravdu kvalitní aplikace tak dá docela fušku. I proto začínáme s novým seriálem, ve kterém se podíváme blíže na zoubek těm vůbec nejlepším. V prvním díle to bude skvělý fotoeditor Snapseed, který posune nejen vaše Instagram snímky na novou úroveň.

Snapseed spadá pod Google, nicméně v počátcích šlo o aplikaci vývojářů z Nik Software. A to do té doby, než Google koupil Nik Software i se Snapseedem. Důležité byl pro tuto aplikaci i rok 2015, kdy byl spuštěn v podstatě Snapseed 2.0 s novými nástroji a novým designem, který vydržel až do současnosti. Na jaře roku 2020 už se jedná spíše o aplikaci, kterou Google udržuje při životě, než aby ji aktivně vyvíjel a přidával nové funkce. I přesto ale stále patří mezi ty nejlepší fotoeditory pro Android. O tom svědčí i průměrné hodnocení v obchodě Play 4,6 z 5.

snapseed tablet

Jeden z hlavních důvodů úspěchu je určitě intuitivní ovládání, kdy se využívají gesta. Stačí si vybrat fotografii (JPG anebo RAW) z telefonu anebo rovnou vyfotografovat. Poté se vám zobrazí v dolním menu tři různé sekce. Ta první s názvem Vzhledy nabízí různé filtry, které rychle upraví vzhled snímku. Většina úprav se však provádí v části Nástroje, kde je rovnou 29 různých možností, jak si fotky upravit. A to od úprav expozice, přes vyvážení bílé, křivky až po možnost vylepšení výrazu obličeje. Jakmile budete s výsledkem spokojeni, můžete klepnout na Export a výsledek buď rovnou sdílet třeba na sociální sítě anebo uložit do zařízení.

Pokud se nechcete zaobírat manuální úpravou fotografií, můžete rovněž zvolit automatickou úpravu, kdy se Snapseed bude snažit co nejlépe vylepšit snímek. Na závěr ještě uvedeme to, že cílem Snapseedu není nahradit Photoshop, ale spíše nabídnout rychlou úpravu v telefonu, která dokáže nabídnout dostatek možností na cestách, nebo když nemáte přístup k počítači. Jelikož se jedná o aplikaci od společnosti Google, tak ji můžete stahovat zdarma z obchodu Play. Vyžaduje minimálně zařízení s Androidem 4.4, což zjednodušeně řečeno znamená, že si aplikaci může nainstalovat v podstatě kdokoliv. A to i na starší zařízení.

Dnes nejčtenější

.