Zavřít reklamu

Huawei už delší dobu láka na svou první chytrou TV s OLED panelem. Nazývat se bude Huawei Smart TV X65, což už naznačuje velikost panelu 65 palců. Podle toho, co zatím společnost naznačila, tak se máme na co těšit. Namátkou to je nový systém Hongmeng OS, vysunovací kamera anebo reproduktory pod displejem.

Jak můžete vidět i na přiložené fotografii, televize má vysunovací fotoaparát, který má 24 MPx. Vedle něj bude senzor, který bude sloužit k úpravě obrazu, aby byly barvy přirozenější vzhledem k okolnímu osvětlení. Šéf Huawei Richard Yu navíc prozradil, že televize obdrží úplně nový způsob ovládání. Spekuluje se o tom, že půjde o ovládání gesty podobně, jako to nedávno Huawei představil u telefonů Huawei P40. K tomuto ovládání by se využívala právě kamera a pravděpodobně i NPU, tedy speciální čip pro AI a strojové učení.

Televize má mít celkem 14 reproduktorů, které jsou umístěny pod displejem. Software televize má umět kalibrovat zvuk podle místnosti, ve které se nachází a vytvořit imitaci prostorového zvuku. Představení televize Huawei se očekává ještě tento týden. Kromě dalších detailů se hlavně dozvíme informace o cenách a dostupnosti.

Dnes nejčtenější

.