Zavřít reklamu

Třetím dnes představeným Samsung telefonem je Galaxy A41, který již sice nepodporuje 5G sítě, může ale nabídnout mnoho jiných věcí. Hlavně bude dostupný i v České republice v modré, černé a bílé barvě. A to začátkem května za cenu 7 999 Kč.

Jeden z hlavních plusů tohoto telefonu má být kompaktní design. A to díky zaoblené zadní straně, velikosti displeje 6,1 palců a nízké hmotnosti 152 gramů. Co se týče displeje, tak Samsung využil Super AMOLED panel o velikosti 6,1 palce s FullHD+ rozlišením a malým výřezem, ve kterém se ukrývá 25 MPx selfie kamera. Díky použití AMOLED panelu byla použita i čtečka otisků prstů v displeji.

„Řadu Galaxy Galaxy A si oblíbila zejména mladá generace, a proto jsme se rozhodli vylepšit původní model. U Galaxy A41 jsme zvětšili displej, hlavní fotoaparát doplnili o další objektiv, čímž jsme se dostali na číslo tři, a zvýšili jsme i rozlišení předního fotoaparátu, protože víme, že mladí lidé rádi dělají selfie záběry, které mohou okamžitě sdílet na sociálních sítích,“ uvedl Tomáš Balík, ředitel mobilní divize Samsung Electronics Czech and Slovak.

Výkon v tomto telefonu obstarává čipset Helio P65, který doplňuje 4GB RAM paměť a 64GB vnitřní úložiště. Komu by chybělo místo, není problém jej rozšířit pomocí microSD karet. Nižší váha telefonu byla vykoupena i menší kapacitou baterie. Ta má hodnotu 3 500 mAh. Potěší i 3,5mm audio konektor, který je u telefonů čím dál větší vzácností. Rovnou z krabice běží na Androidu 10 a nadstavbě One UI 2.1.

Dnes nejčtenější

.