Zavřít reklamu

Chápeme, že soubojových anime her je na trhu celá řada a drtivá z nich oplývá nepříjemnými mikrotransakcemi, ale v případě nedávno oznámené Grand Alliance se jedná o výjimku. Vývojáři z Viz Media a studia Gaudium si totiž na svých titulech dávají nanejvýš záležet a snaží se vždy vyhovět očekáváním hráčů. Nejinak je tomu i u jejich nejnovější počinu, který nabízí plejádu možností jak se zabavit a především nespočet úkolů v obrovském světě, jenž vzdává hold stejnojmenné anime předloze.

Pokud aktivně sledujete anime a dáváte přednost spíše oficiálnímu způsobu streamování, pak jste jistě narazili na Crunchyroll. Tato společnost totiž nabízí plně legální a takřka bezplatný způsob sledování a poslední dobou rozšiřuje své portfolio i o anime hry, které jsou často založeny na seriálové předloze. Stejně je tomu i u nejnovějšího počinu studia Viz Media a Gaudium, které pod Crunchyroll přímo spadají. V bojovém Grand Alliance se ponoříme do zvláštního fantasy světa obohaceného o steampunkové prvky, kde zuří krutá a nekončící válka způsobená nenasytným impériem toužícím po jediném zdroji magie. Na vás pochopitelně bude zatnout krutovládcům tipec a ovládat rovnou tři hrdiny, s nimiž si proklestíte cestu. Na vaší výpravě vám samozřejmě budou pomáhat speciální schopnosti a nejrůznější magické předměty, jenž budete moci využít ve svůj prospěch.

V průběhu hry narazíte i na další postavy, které budete moci rekrutovat, zařadit je po bok stávajících veteránů a využít jejich dovednosti na bojišti. Kromě povedené audiovizuální stránky však hra nabízí poměrně ojedinělou herní mechaniku, jež je v dnešní době nevídaná. Místo automatického útoku a náhodného mačkání slotů se schopnostmi totiž budete muset zapojit také strategii a své reflexy. Abyste vykryli útok nepřátel, nebo naopak znásobili dopad vašeho úderu, musíte ve správný čas schopnost aktivovat. Zapomeňte tedy na standardní vychytávky, kterými oplývají konkurenční tituly. Tady se s vámi nepřátelé rozhodně mazlit nebudou a je jen na vás, abyste podchytili útok včas a ideálně ho opětovali nějakým tím zajímavým kombem. Samozřejmě kromě dlouhé kampaně nechybí ani PVP mód, kde si můžete poměřit síly s ostatními hráči. Na oficiální vydání si ještě pár týdnů pravděpodobně počkáme, ale pokud se chcete předběžně registrovat, stačí zamířit na oficiální stránky.

Dnes nejčtenější

.