Zavřít reklamu

Vzhledem k tomu, že se výkon telefonů neustále zvyšuje, tak můžeme vidět velké množství skvělých PC či konzolových her, které jsou předělávány pro mobilní telefony. U příběhových her se navíc perfektně hodí dotykový displej, většinou hry tohoto typu nemají složité ovládání. Dnes jsme pro vás připravili seznam pěti zajímavých příběhových her pro Android i iOS.

Life is Strange

Tato hra patří mezi nejlépe hodnocené příběhové hry posledních let. Na Android je k dispozici i prequel Before the Storm, který je stejně kvalitní. V základní hře hrajete za Max Caulfieldovou, která se dokáže vracet v čase. Jako hráč budete dělat nelehká rozhodnutí a v obou dílech vás čeká celkově více než 20 hodin zábavy. Pokud byste si chtěli zahrát pouze jednu hru ze seznamu, určitě doporučujeme právě Life is Strange. Hra je složená z pěti epizod. První několikahodinová epizoda je navíc zdarma v Google Play anebo v App Store.

Oxenfree

Tato hra je na pomezí thrilleru a hororu a opět nechybí nadpřirozené jevy. Hrajete za Alexe a sledujete příběh skupinky teenagerů. Příběh začíná tím, že hlavní postavy nevědomky otevřou portál do světa duchů a chaosu. Ve hře se setkáte i s různými logickými úkoly a puzzly. Hlavně jde ale o příběh, jehož aspekty si rozhodujete vy jakožto hráč. Cena hry je v obchodě Google Play 119,99 Kč. V App Store je úvod hry zdarma, za zbytek hry však musíte zaplatit 129 Kč.

To the Moon

V této hře naleznete kromě skvělého příběhu i prvky adventury a RPG. Příběh sleduje dva doktory, kteří vkládají pacientům vzpomínky podle jejich přání. Má to však háček v tom, že vzpomínky můžou do pacientů, kteří jsou na smrtelné posteli. Jeden z pacientů si žádá jako poslední přání dostat se na Měsíc. Doktoři se poté vrhnou na zjištění toho, proč se pacient chtěl podívat právě tam. To the Moon je k dispozici v obchodě Google Play za cenu 119,99 Kč. V App Store ji koupíte za 49 Kč.

Florence

Tato hra se od ostatních liší tím, že nejprve vyšla na telefon a až poté na počítače či konzole. Ve hře hrajete za dívku se jménem Florence, která se v životě cítí zaseknutá, protože se její život točí jen kolem práce, trávení času na sociálních sítích a spánku. Vše se však změní, až jednoho dne potká violoncellistu se jménem Krish. A právě tam začíná příběh hry. Cena je v obchodě Google Play 59,99 Kč. V App Store ji koupíte za částku 79 Kč.

Telltale hry

Závěr článku jsme nechali trochu otevřený. A to kvůli tomu, že her od vývojářů z Tellate je v obchodě Play hned sedm. Stejné to je i u App Store, kde se nachází hry u vývojářů Athlon Games a Howyaknow. Seznam byl původně větší, jenže samotné studio zkrachovalo a s tím byly odstraněny z obchodu Play i hry ze světa Borderlands a Minecraftu. Stále si však lidé můžou užít čtyři The Walking Dead hry, dvě Batman hry a The Wolf Among Us. Pokud vás baví zombies, určitě doporučujeme sérii The Walking Dead. Pokud chcete vidět pohádkové bytosti v netradičních rolích, tak je pro vás ideální The Wolf Among Us. První epizody těchto her jsou zdarma, poté si je musíte dokoupit.

Dnes nejčtenější

.