Zavřít reklamu

Před nějakou dobou jsme informovali o oznámení chystaného přírůstku do série Nier, který měl pokračovat v úspěšně rozjeté sáze a nabídnout plnohodnotný mobilní zážitek. Od té doby bylo ale ticho po pěšině, a jelikož vývojáři ani slovem nezmínili datum vydání, fanoušci se oprávněně začali bát, že si ještě hodně dlouhou dobu počkáme a oznámení mělo plnit spíše úlohu jakéhosi nástřelu. To se však naštěstí nestalo a my se dočkali kýženého gameplay traileru, jenž představuje nejen audiovizuální stránku, ale i herní svět a hratelnost.

Pokud se také těšíte na nový přírůstek do herní série Nier, který převezme žezlo po oblíbeném dílu s podtitulem Automata a opět nás zavede do dystopické budoucnosti, máme pro vás dobrou zprávu. Vývojáři ze Square Enix totiž konečně přišli s pořádným trailerem, který nám poodhaluje fungování samotné hratelnost a také okolního světa, jenž má být neméně epický a doslova vybízet k průzkumu. O to překvapivější pro skalní fanoušky může být skutečnost, že přímého boje a konfrontace je v záběrech minimum, což je oproti předcházejícím dílu poměrně notná změna. Má to ale jednoduché vysvětlení, tvůrci se totiž chtějí oprostit od čisté akce a místo toho hráče plně uvrtat do příběhu, který slibuje spletité vyprávění a napínavé vyvrcholení děje.

Příjemnou novinkou je také audiovizuální stránka, která je dechberoucí a hravě se může rovnat i s počítačovými a konzolovými díly. Nier Reincarnation totiž nabízí adekvátní hudební doprovod, propracovanou grafiku i intuitivní hratelnost, která vás k obrazovce přiková na pořádně dlouhou dobu. Okolní svět je navíc na první pohled neuvěřitelně rozmanitý a bohatý na detaily, díky čemuž bude průzkum radostí a ne otravným prvkem, jako tomu bylo v Automatě. Tak či onak nezbývá než doufat, že hra naplní očekávání a zařadí se po bok dalších oblíbených dílů této série. Na oficiální vydání si sice ještě nejspíše pár měsíců počkáme, ale je fajn vidět, že tvůrci udělali pořádný pokrok a spíše ladí drobné detaily.

Dnes nejčtenější

.