Zavřít reklamu

Web DxOMark tento týden zveřejnil dlouho očekávané hodnocení smartphonu Samsung Galaxy S20 Ultra. Zpoždění bylo pro společnost Samsung nakonec výhodou – než si odborníci z DxOMark stihli přístroj vyzkoušet, vydala firma v rámci aktualizací firmwaru četná softwarová vylepšení, která prospěla i výkonu fotoaparátu testovaného smartphonu.

Samsung Galaxy S20 Ultra dosáhl ve fototestu DxOMark opravdu úctyhodného skóre ve výši 132 bodů co se fotografií týče. Hodnocení snímání videa již ale bylo o něco nižší – smartphone v této oblasti dosáhl celkového skóre ve výši 122 bodů, čímž se umístil na šesté příčce spolu se smartphonem Honor V30 Pro od společnosti Huawei. Odborníci ze serveru DxOMark vyzdvihli Samsung Galaxy S20 Ultra zejména pro jeho kvalitní živé barvy a široký dynamický rozsah. Došli také k závěru, že S20 Ultra nabízí téměř nejlepší kvalitu odstranění šumu ze všech současných telefonů, velmi dobrého hodnocení se dočkal také ultra širokoúhlý fotoaparát této vlajkové lodě od Samsungu.

Nepříliš dobrého hodnocení se Galaxy S20 Ultra dočkal po stránce výkonu automatického zaostření při zhoršených světelných podmínkách – 108MP senzor fotoaparátu postrádá systém Dual Pixel AF, který můžeme najít například u hlavního 12MP fotoaparátu Samsungu Galaxy S20. I v této oblasti si nicméně fotoaparát stále vedl oproti některým konkurentům dobře. Dynamický rozsah u Galaxy S20 Ultra sice podle DxOMark nedosahuje kvalit, jakých dosahuje u fotoaparátu smartphonu Huawei P40 Pro, a v ostrosti S20 Ultra mírně pokulhával za Xiaomi Mi 10 Pro, celkové hodnocení je i přesto velmi lichotivé. Kompletní výsledky testu si můžete přečíst zde.

Dnes nejčtenější

.