Zavřít reklamu

Ač jsou japonské a obecně východní hry na západě poměrně raritní komoditou, kterou má v oblibě jen několik málo hráčů, v poslední době se dostávají do podvědomí veřejnosti, a to zejména díky svým netradičním herním mechanikám a pozoruhodnému příběhu, jenž často staví na anime předloze. Výjimkou v tomto případě není ani sběratelské RPG Mass for the Dead, jenž bylo oznámeno již před nějakou dobou, avšak vývojáři dlouho mlžili a oficiální datum vydání tajili. Naštěstí studio Crunchyroll konečně povolilo a vydalo tuto očekávanou hru na hrdiny pro iOS a Android.

Pokud jste aktivními nadšenci do japonské tvorby, jistě znáte populární platformu Crunchyroll, která se může pochlubit nejdelším seznamem anime. Poslední dobou začala tato společnost fušovat i do herní trhu a ukázalo se, že to nebyl vůbec špatný nápad. Její hry jsou originální, bez přehnaných mikrotransakcí a především příběhově založené. Výjimkou není nejnovější přírůstek do portfolia, Mass for the Dead, který nabízí vyprávění na bázi předlohy jménem Overlord a především celou plejádu hrdinů, jenž můžou stát po vašem boku. Vaším cílem totiž bude poskládat si tým hrdinů a vydat se na výpravu, abyste zachránili fantasy svět. Ano, jedná se sice o klišé, ale má to jeden háček – nejedná se o standardní fantasy svět, nýbrž o MMORPG hru, kde byl hlavní protagonista uvězněn.

Samozřejmě nebude chybět široká škála možností jak se zabavit a nepřeberné množství schopností, jimiž bude každý hrdina disponovat. Soubojový systém pak staví na postupných tazích, které si však můžete zkrátit zapnutím automatického pohybu, díky čemuž se můžete plně zaměřit na strategii a efektivní kombinaci útoků. Ač se totiž hra na první pohled podobá celé řadě dalších bojových hříček, taktika zde hraje obrovskou roli a bez ní neujdete ani krok. Pokud si tedy troufnete a máte rádi jednoduché, ale pekelně zábavné japonské tituly, doporučujeme zamířit na Google Play a dát této netradiční hře šanci. Jako taková jednohubka vás na pár hodin zabaví a především vám otevře zcela nový svět východních titulů.

Dnes nejčtenější

.