Zavřít reklamu

Mobilní telefony a tablety neslouží nejen k zábavě, ale velice dobře poslouží jako pomůcka k učení. Navíc minimálně telefon nosíte vždy při sobě, takže se učit můžete doslova kdekoliv. Důležité je také zvolit ty správné aplikace, které vám s učením pomůžou anebo vás rovnou naučí něco nového. V dnešním článku jsme si jich pro vás připravili rovnou pět.

Coursera

Už podle názvu určitě některým došlo, že v této aplikaci naleznete kurzy a různé lekce. Troufáme si tvrdit, že si vybere opravu každý. Naleznete zde jazykové kurzy, matematiku, programovaní ale i třeba historii nebo byznysová témata. K dispozici je jich celkově více než 2 tisíce. Některé fungují na bázi přednášek, v některých dostáváte i úkoly. Řada povedených kurzů je zdarma, za ostatní ale budete muset zaplatit. Samotná aplikace je k dispozici zdarma v obchodě Google Play i v AppStore.

Udemy

I tato aplikace nabízí celou řadu videokurzů, se kterými se můžete naučit celou řadu nových dovedností. K dispozici je více než 130 tisíc různých kurzů. Hlavním důvodem rozdílu v počtu oproti Coursera je v tom, že do Udemy může každý přispět vlastním kurzem, zatímco u Coursera je vybírají pečlivěji a většinou se jedná o profesory, spolupracovníky univerzit anebo odborníky. I Udemy pokrývá velké množství témat, od klasických školních předmětů, přes design, kreslení až po programování nebo učení nových jazyků. Aplikace je zdarma v Google Play a na AppStore. Několik vybraných kurzů je zdarma, za většinu si však musíte zaplatit.

Duolingo

K učení a procvičení jazyků velice dobře poslouží Duolingo. Zábavnou formou se můžete učit desítky různých jazyků. A to i včetně těch bizarnějších, jako je třeba klingonština. Učení funguje tak, že každý den splníte malé úkoly a postupně se po dávkách posunujete do pokročilejších lekcích. Procvičíte si nejen gramatiku a psaní slov. Cvičit můžete i správnou výslovnost. Aplikace je k dispozici zdarma v obchodě Google Play i v AppStore.

Khan Academy

Oproti výše zmíněným aplikacím Coursera anebo Udemy se Khan Academy zaměřuje hlavně na tradiční školní předměty jako je matematika, fyzika, ekonomie apod. K dispozici je více než 10 tisíc různých videokurzů, které můžete použít k naučení nových věcí anebo k připomenutí něčeho, co jste uměli a zapomněli. Jeden z hlavních „taháků“ této aplikace je to, že je zcela zdarma a nemusíte se tak bát, že by nějaké kurzy byly zpoplatněné. Aplikaci můžete stahovat z obchodu Google Play i AppStore.

Wolfram Alpha

Wolfram Alpha je jediná aplikace v seznamu, za kterou si budete muset zaplatit (cca 79 Kč). Za to však dostanete do kapsy výkonnou kalkulačku a encyklopedii, ve které naleznete odpovědi na velké množství otázek z matematiky, statistiky, analýzy dat, fyziky, chemie, strojírenství, astronomie atd. Zajímavé je, že část databáze Wolfram Alpha využívá i Apple u své chytré asistentky Siri. Podobně funguje i samotná aplikace Wolfram Alpha, zeptáte se na nějakou věc a ona se vám bude snažit vysvětlit „co, jak, proč, kde“. K dispozici je v obchodě Google Play i v AppStore.

Dnes nejčtenější

.