Zavřít reklamu

Xiaomi odhalilo koncept ohebných chytrých hodinek Huami Amazfit X v srpnu minulého roku. V tu dobu ještě nebylo jasné, jestli se tyto hodinky budou někdy dát pořídit. Nyní už víme že ano a bude to velmi brzy. V příštím týdnu se totiž spouští kampaň na serveru IndieGogo, kde si tyto futuristicky vyhlížející hodinky bude moc kdokoliv pořídit.

Hodinky mají podlouhlý 2,07 palců velký displej. Takto velký displej mohla společnost Huami využít kvůli značnému zaoblení, které činí 92 stupňů. Hodinky se tak doslova z části obtočí kolem zápěstí. Samotný panel je AMOLED a má jemnost 326 ppi. Potěší i poměrně vysoký maximální jas 430 nitů. Samozřejmostí je dotykový displej, uvnitř je schované i speciální tlačítko. Samotné tělo hodinek je vyrobeno z kovu.

Na jedno nabití by hodinky měly vydržet až 7 dní. Nebude chybět ani senzor srdečního tepu a klasické funkce, které známe z jiných Xiaomi chytrých hodinek. Dokonce mají umět i měření EKG, otázkou však je, jestli tato funkce bude dostupná i v Česku. Společnost totiž musí získat povolení od úřadů v jednotlivých zemích, aby se mohlo EKG využívat. Cena hodinek v tuto chvíli není jasná. Dočkáme se ji za dva dny, kdy na IndieGogo startuje kampaň. Ve stejný den se dočkáme i odhalení zbylých parametrů a funkcí.

Dnes nejčtenější

.