Zavřít reklamu

Když společnost Samsung oznámila loni v srpnu příchod svých modelů Galaxy Note 10 a Galaxy Note 10+, uzavřel v rámci propagace těchto novinek partnerství s platformou Discord. Ze spolupráce pak vzešla hrstka funkcí, které byly exkluzivně vyhrazené pouze majitelům zmíněných vlajkových lodí – jednalo se kromě jiného také o funkci Discord’s Mobile Voice Overlay, která umožňovala zobrazení plovoucího okna s hlasovým chatem na displeji telefonu. Nyní mohou zajásat i majitelé ostatních smartphonů – Discord totiž uvolňuje funkci Mobile Voice Overlay pro všechna mobilní zařízení s operačním systémem Android.

Funkce by měla být k dispozici všem majitelům kompatibilních zařízení po aktualizaci na nejnovější verzi aplikace Discord pro Android. Uživatelé, kteří na svých zařízeních měli nainstalované betaverze 19.3 a 19.4, si funkci mohli užít již dříve. V nejnovější stabilní verzi aplikace Discord 17.1 pro Android je již Mobile Voice Overlay k dispozici pro většinu Android zařízení, někteří uživatelé si však budou muset ještě nějakou dobu počkat.

Díky zmíněné funkci mohou majitelé Android zařízení používat hlasový chat a zároveň provádět na svém telefonu další akce mimo prostředí aplikace Discord. V nejnovější aktualizaci plné verze Discordu pro Android došlo také k opravě některých chyb s klávesnicí, přidání možnosti ovládání přehrávání videa v režimu celé obrazovky a dalším dílčím změnám. Uživatelé, pro které bude funkce Mobile Voice Overlay v nejnovější verzi Discordu dostupná, ji mohou aktivovat v nastavení aplikace v sekci „Voice & Video“. Aktivace funkce vyžaduje udělení přístupu aplikace k displeji zařízení.

Dnes nejčtenější

.