Zavřít reklamu

Na začátku měsíce jsme informovali o konci aplikace Google Neighbourly. Už to vypadalo, že půjde o jedinou ukončenou Google aplikaci v tomto měsíci, každopádně dnes přišla uživatelům aplikace Shoelace zpráva o tom, že končí a v polovině května nebude tato netradiční hyperlokální sociální síť ukončena.

Google Shoelace byl projekt týmu Google Area 120, ve kterém vznikají netradiční aplikace a služby. Shoelace byla hyperlokální sociální síť, která byla určena nejprve obyvatelům New Yorku. Zajišťovat měla propojení lidí, kteří mají stejné zájmy. Uživatelé mohli vytvářet komunitní akce a aktivity, na které se pak mohli hlásit i cizí lidé z New Yorku a následně budovat přátelství v tomhle velkém městě.

O úspěchu aplikace můžeme pouze spekulovat, nicméně nikdy se neobjevila v jiných městech, což může mnohé nasvědčovat. Je dost možné, že ve zrušení hraje roli i současné pandemie, kvůli které bylo již dříve pozastaveno vytváření akcí. Obzvlášť v New Yorku je situace stále velice vážná, takže pozastavení funkce dávalo smysl. Z emailu společnosti Google vyplývá to, že není v současné době ten pravý čas na další investice do tohoto projektu a v budoucnu už nemají v plánu aplikaci Shoelace znovu spustit. Účty a uživatelská data budou smazána 12. května 2020, aplikace tak nevydržela ani jeden rok.

Dnes nejčtenější

.