Zavřít reklamu

OnePlus Z je očekáváná levnější verze telefonu OnePlus 8. Očekávalo se, že telefon bude představen již v polovině dubna, nicméně spekuluje se o tom, že kvůli pandemii bylo představení odloženo na léto 2020. To nyní potvrdil i Max J, který řekl, že telefon uvidíme v červenci 2020.

Samotná společnost OnePlus nikdy nepotvrdila existenci telefonu OnePlus Z, nicméně uniklo již mnoho informací, takže o jeho existenci není pochyb. Víme například, jak tenhle telefon bude vypadat ze všech stran. Oproti OnePlus 8 a OnePlus 8 Pro se bude lišit umístěním průstřelu anebo tím, že nebude mít zaoblený displej. Mělo by se také jednat o první OnePlus telefon, který nebude mít čipset od Qualcommu. Místo toho se společnost měla rozhodnout použít MediaTek Dimensity 1000L, který již nicméně také podporuje 5G sítě.

Uvedení levnějšího OnePlus telefonu dává určitě smysl s tím, jak se samotné ceny „hlavních“ modelů každou generaci zvyšují. Cena OnePlus 8 Pro startuje na částce 919 eur, což je v přepočtu cca 25 tisíc Kč. O takovém telefonu už se dá těžko říkat, že jde o zabijáka vlajkových modelů, spíše jde o klasický vlajkový model se vším všudy. Chystaný OnePlus Z tak bude určen těm, kteří se za výrazně nižší cenu spokojí s horšími parametry.

Dnes nejčtenější

.