Zavřít reklamu

Smartphone OnePlus Z by měl být představen již letos v červenci. Poměrně přesnou představu o jeho podobě si můžeme udělat již nějakou dobu, tento týden se ale na internetu díky úniku objevila jeho skutečná fotografie. Autenticita snímku, na kterém někdo drží údajný OnePlus Z 5G v ruce, zatím nebyla stoprocentně potvrzena, fotografie nicméně potvrzuje téměř vše, co bylo o chystané novince dosud řečeno.

Fotografie napovídá tomu, že by chystaný OnePlus Z 5G měl být vybaven plochým AMOLED displejem o úhlopříčce 6,4 palce, hovoří se o obnovovací frekvenci 90Hz. Ve středu horní části displeje můžeme vidět průstřel pro přední kameru, pod displejem se s největší pravděpodobností bude stejně jako u všech novějších smartphonů OnePlus nacházet snímač otisků prstů. Smartphone OnePlus Z měl být původně představen spolu s OnePlus 8, v důsledku opatření, souvisejících s pandemií COVID-19, ale došlo ke zpoždění ve výrobě a tím pádem také v distribuci. Cena telefonu by měla v přepočtu činit zhruba 11 200 korun, což z něj činí konkurenci pro nedávno vydaný iPhone SE 2020 od Applu nebo připravovaný Pixel 4a od společnosti Google.

OnePlus Z je sice označován za smartphone střední třídy, to ale neznamená, že by byl zcela ošizen o zajímavé a užitečné funkce. Měl by být vybaven soustavou tří zadních fotoaparátů, z nichž hlavní by měl mít rozlišení 48MP. Zbylé dva senzory by měly mít rozlišení 16MP a 12MP. Smartphone by měl být poháněn procesorem od společnosti MediaTek namísto obvyklého Qualcomm procesoru – konkrétně se spekuluje čipsetu Dimensity 1000 L. OnePlus Z 5G by měl být dále vybaven 8GB RAM a 128 GM úložiště, mluví se i o 256 GB variantě. Ve smartphonu by se měla nacházet baterie s kapacitou 4000 mAh s podporou 30W rychlonabíjení.

Dnes nejčtenější

.