Zavřít reklamu

Aktualizace ovladačů grafických karet jsou na počítačích zcela běžné a pomalu se nad nimi ani nepozastavujeme. Aktualizace GPU na mobilních telefonech je však něco úplně jiného a doposud veřejně nebyly žádné aktualizace k dispozici. Změnila to na konci minulého roku společnost Qualcomm, která oznámila, že pro čipset Snapdragon 865 budou moct výrobci telefonů vydávat aktualizace ovladačů. Nyní jsme se dočkali první aktualizace. A to konkrétně pro Xiaomi telefony.

Zajímavé je to, že se nejedná o součást systémové aktualizace, ale využívá se aplikace s názvem GPU Driver Updater. V současnosti je k dispozici pouze na čínském obchodu s aplikacemi. Dá se ale očekávat, že se zanedlouho objeví i v obchodu Google Play, aby si ji mohli stáhnout i lidé, kteří nežijí v Číně.

O aktualizované ovladače grafiky se stará Qualcomm. Jenže o samotnou distribuci se musí postarat výrobci telefonů. Jak nyní ukázalo Xiaomi, tak jednou z možností je využít samostatnou aplikaci. Bude zajímavé sledovat, jak si v budoucnosti poradí s aktualizacemi i jiné firmy a jestli se vůbec na ovladače GPU budou zaměřovat. Co se týče novinek, tak tato první aktualizace přináší optimalizaci pro řadu oblíbených her jako je PUBG Mobile anebo Fortnite.

Dnes nejčtenější

.