Zavřít reklamu

Už to pomalu vypadalo, že Google zapomněl na aplikaci Authenticator, která slouží ke dvoufázovému ověření u mnoha služeb. Naštěstí včera Google vydal po téměř třech letech velkou aktualizací, která přináší moderní design a konečně se dostalo na možnost přenosu vašich klíčů do jiného zařízení.

Před několika lety byl Google Authenticator jednou z mála aplikací pro dvoufázové ověření. Google však bohužel zaspal a mezitím se tu objevily lepší varianty jako je Authy anebo třeba Aegis. Novou aktualizací se jím Google konečně přibližuje. V první řadě se podporují moderní telefony s protáhlým displejem. Google Authenticator byl totiž tvořen pro telefony s poměrem stran 16:9, který už však u moderních telefonů vůbec nevídáme. Díky tomu se na nich mohla aplikace v některých případech hůře zobrazovat. Naštěstí od verze 5.10 už je to minulostí.

Důležitější funkcí je však možnost přenesení údajů do druhého telefonu. Nemusíte už tak dvoufázové ověření u jednotlivých služeb rušit a poté je znovu aktivovat v novém telefonu. Nově už se dají údaje exportovat, takže přenos zabere pár desítek sekund. Kromě toho v aktualizaci můžeme vidět Material Design 2.0 a podporu tmavého režimu. Aktualizace se pomalu rozšiřuje v obchodu Google Play. Pokud nechcete čekat, až vám ji obchod nabídne, tak ji můžete stáhnout ručně z APKMirror.com.

Dnes nejčtenější

.