Zavřít reklamu

Zatímco ještě zhruba před deseti lety se hřálo LG na výsluní trhu se smartphony, v posledních letech jej lze považovat spíše za mrtvé nebo minimálně postupně umírající. Jeho produkty totiž nikterak nexcelují, ba naopak pozvolna upadají v čím dál větší zapomnění. To by však LG nyní rádo změnilo. Po týdnech pozvolného odhalování totiž konečně ukázalo novinku Velvet, který zaujme jak svým designem, tak i hardwarem. 

Novinka, která byla dnes oznámena v Jižní Koreji, dostala do vínku 6,8” OLED displej s relativně malým výřezem na přední fotoaparát u horního rámečku. Srdcem telefonu je čipset Snapdragon 765 z dílny Qualcommu, kterému sekunduje 8GB RAM. Snad nejzajímavější na celém telefonu je jeho zadní fotoaparát, který se skládá ze tří objektivů a přisvětlovací diody. Hlavní objektiv je 48MPx širokoúhlý, druhý pak 8MPx ultraširokoúhlý a třetí 5 Mpx zaměřený na hloubku záběru pro portrétní režimy. Z hlediska designu působí fotoaparáty poměrně nenápadným dojmem, což zcela určitě mnozí uživatelé ocení. 

Potěšující je i velmi slušná kapacita baterie. Ta dosahuje 4300 mAh, díky čemuž by neměl mít telefon problém vydržet minimálně dva dny. Co se pak týče nabíjení, samozřejmostí je jak bezdrátové, tak i rychlonabíjení. Mezi další zajímavosti patří odolnost podle IP68, interní úložiště 128 GB, snímač otisků prstů v displeji či podpora stylusů. A pozor, novince nechybí ani 3,5 mm jack konektor, který se začíná z telefonů pomalu vytrácet. 

Cena novinky začíná na v přepočtu 700 dolarech, tedy asi 17500 korun bez DPH. Rozhodně se tedy nejedná o žádný ultradrahý stroj, který by se mohl díky svému designu i specifikacím stát velmi slušně prodávaným kusem. To ostatně ukáží již následující týdny, kdy by měla novinka z Jižní Koreji dorazit i do dalších zemí světa.

Dnes nejčtenější

.