Zavřít reklamu

Mnoho sociálních sítí je v posledních letech tak obrovských, že na levnějších a méně výkonných zařízeních můžou jejich aplikace hůře fungovat. I proto jsme na Androidu mohli vidět celou řadu různých Lite aplikací, které měly osekané funkce výměnou za to, že bezchybně fungují například v ultra levných Android Go telefonech. Facebook jich má celou řadu a například Messenger Lite je hodně oblíbený i v Česku. Svou vlastní Lite aplikaci měl i Instagram. Píšeme v minulém čase, protože byla bez předchozího varování ukončena a nyní už nabízí pouze přesměrování do hlavní aplikace. Společnost Facebook bohužel neprozradila důvod ukončení.

Poprvé se aplikace Instagram Lite dočkali v Mexiku v roce 2018 a poté se postupně rozšiřovala do celého světa. Celkově měla v obchodě Google Play více než 1 milion stažení. Poslední aktualizace byla vydána v říjnu minulého roku. Přímo Facebook doporučuje instalaci hlavní aplikace Instagram, nicméně existuje ještě jedno řešení, které má mnohem blíže k původnímu Instagramu Lite.

Podobně jako jiné Lite aplikace, i u Instagramu šlo v podstatě o webový prohlížeč, ve kterém se zobrazovala mobilní verze stránky Instagram a obohacena byla o pár funkcí. Velice dobře to můžete napodobit tak, že se přihlásíte ve svém mobilním prohlížeči na stránce instragram.com a v menu prohlížeče vyberete položku „přidat na plochu“ anebo „Instalovat“. Webová verze Instagramu se vám poté přidá přímo na domovskou obrazovku telefonu.

Dnes nejčtenější

.