Zavřít reklamu

Google má v současné době k dispozici dvě služby pro přehrávání hudby. Tou starší je Hudba Google Play a ta novější pak YouTube Music. Očekává se, že v budoucnosti bude Hudba Google Play ukončena a zůstane pouze verze od YouTube. Než k tomu dojde, tak Google musí u YouTube Music vyřešit několik věcí. Dnes však společnost udělala velký krok. Konečně spustila převod hudební knihovny.

Aby byl přechod pro uživatele, co nejjednodušší, tak si Google připravil speciální nástroj, kde stačí jen pár kliků k převedení. Uživatelé prozatím budou mít přístup k oběma službám. Google zatím přesně neprozradil, kdy se Hudba Play ukončí. Mělo by to být ale ještě do konce roku. Níže naleznete návod k převodu hudební knihovný přímo od společnosti Google.

Pro přesunutí své hudební knihovny do YouTube Music můžete postupovat takto:

  • Stáhněte si aplikaci YouTube Music (iOS/Android).
  • Klikněte na tlačítko „Převést“ v YouTube Music a váš nahraný i zakoupený obsah, přidané skladby, alba, playlisty a vše ostatní se automaticky přesune.
  • Hudební doporučení se okamžitě začnou zobrazovat na domovské stránce YouTube Music a zároveň vás e-mailem a notifikací upozorníme, až bude celý přesun hotový.

A i když tento nástroj usnadňuje přechod, tak bude zajímavé sledovat, kolik lidí si zvykne na YouTube Music, protože rozhraní a fungování aplikace je poměrně dost odlišné. Naštěstí Google v posledních měsících už doplnil důležité funkce jako je možnost tvorby playlistů, nahrávání vlastní hudby, offline poslech anebo možnost objevování nové hudby na základě toho, co uživatel poslouchá, takže uživatel Hudby Google Play alespoň nalezne v YouTube Music řadu funkcí, na které je zvyklý.

Cena YouTube Music se neliší. Služba se dá využívá zdarma s reklamami. Music Premium vychází na 149 Kč měsíčně a je k dispozici i speciální YouTube Premium za 179 Kč měsíčně. Za nejdražší předplatné obdržíte i funkce do klasického YouTube.

Dnes nejčtenější

.