Zavřít reklamu

Podle spekulací mělo proběhnout představení Pixelu 4a dnes a do prodeje se měl dostat 22. května. Jenže jako mnoho nedávno představených telefonů, i Google se měl zpozdit a představení se nakonec máme dočkat 3. června, což je den, kdy Google odhaluje nový Android 11. Do prodeje by se pak měl Google Pixel 4a dostat 5. června 2020.

Tyto informace pochází z německého blogu Caschys, kde tvrdí, že mají přístup k interním dokumentům Vodafone Germany, ve kterých stojí, že je plánováno dodání Pixelů právě na 5. června. Jedná se o informace z Německa, nicméně je hodně pravděpodobné, že tohle datum se bude týkat i ostatních evropských zemích. V USA se naopak může začít prodávat o pár dní dříve.

Google prozatím neprozradil, kdy uvidíme představení telefonu, nicméně už se na něj čeká hodně dlouho. Podobně jako v minulých letech, i tentokrát nedokázal Google udržet telefon v tajemství a k několika recenzentům se dostal před několika měsíci. Díky tomu víme přesně, jak bude vypadat, i co bude uvnitř tohoto telefonu.

Displej telefonu má mít velikost 5,81 palců, FullHD+ rozlišení a má jít o OLED panel. Výkon má mít na starost čipset Snapdragon 730, který doplní 6GB RAM paměť a 64/128 GB úložiště. Rovnou poběží na Androidu 10 a samozřejmě obdrží i Android 11, jakmile tento systém vyjde. Na zadní straně uvidíme 12,2 MPx fotoaparát. Selfie kamera bude ukryta v průstřelu v levém horním rohu a bude mít 8 MPx. Baterie bude mít velikost 3 080 mAh a nebude chybět 18W rychlé nabíjení přes USB-C anebo čtečka otisků prstů.

Dnes nejčtenější

.