Zavřít reklamu

První Xiaomi Poco F1 byl opravdovým unikátem, který se v mnohá věcech vyrovnal vlajkovým modelům, akorát s tím rozdílem, že byl mnohem levnější. Úplně stejně pokračuje Xiaomi i u dnes představeného Poco F2 Pro, který má nejvýkonnější čipset Snapdragon 865, podporu 5G sítí a další zajímavé funkce. Pojďme si novinku představit v celé kráse.

Co se týče pamětí, tak základní verze bude mít 6 GB RAM a 128 GB úložiště. Existovat bude i verze s 8GB RAM pamětí a 256 úložištěm. V obou případech se jedná o LPDDR5 RAM paměti a rychlé UFS 3.1 úložiště. Bohužel už se nedostalo na podporu microSD karet. Výrobce se chlubí i skvělým chlazením LiquidCool Technology 2.0, které má být efektivnější než chlazení u konkurence. Rovnou z krabice běží telefon na nejnovějším Androidu 10 s Poco Launcherem 2.0.

Vylepšeny byly značně i fotoaparáty. Ten hlavní má 64 MPx, nechybí ani 5MPx telefoto s 2x zoomem a 13 MPx ultra širokoúhlý fotoaparát. Čtvrtým foťákem je 2 MPx senzor hloubky ostrosti. Pátý fotoaparát je na přední straně a na první pohled jej vůbec neuvidíte. Důvodem je to, že se 20 MPx selfie kamera vysunuje pouze v případech, když ji používáte. Díky tomu můžeme vidět zcela bezrámečkový displej. Ten má velikost 6,67 palců, FullHD+ rozlišení a jedná se o Super AMOLED panel s podporou HDR+. Díky je i čtečka otisků prstů umístěna přímo v displeji. Co se týče obnovovací frekvence, tak telefon má stále „jen“ 60 Hz, což je ale pochopitelné vzhledem k nízké ceně.

Potěší alespoň to, že Xiaomi zachovalo 3,5mm audio konektor. Mimo jiné telefon podporuje i Bluetooth 5.1. Baterie telefonu má kapacitu 4 700 mAh a dostalo se i na rychlejší 30W nabíjení přes USB-C. Cena POCO F2 Pro začíná v Evropě na částce 499 eur, v přepočtu tak cca 13 700 Kč. Za verzi s 8GB RAM pamětí a 256GB úložištěm zaplatíte 599 eur, v přepočtu cca 16 400 Kč. K dispozici by měl být od 19. května v šedé, fialové, bílé a zelenomodré barvě.

Dnes nejčtenější

.