Zavřít reklamu

Videohovory se během pandemie covidu-19 staly důležitým způsobem, jak zůstat v kontaktu s přáteli a rodinou. Existuje spousta různých řešení, jako je Zoom, Google Duo, Google Meet, Skype a nyní se dostává i na „klasické“ sociální sítě. Facebook připravil Messenger Rooms, ve kterých může probíhat videohovor až padesáti osob současně.

Facebook Messenger již poměrně dlouho podporuje skupinové videohovory, nicméně jen pro ty, kteří mají Facebook účet a využívat jde maximálně s přáteli vašich přátel. S cizími lidmi se nedá spojit. Mění se to však s Messenger Rooms, do kterých se může připojit kdokoliv zdarma, a dokonce nemusí mít ani profil na Facebooku. Ten, kdo založí místnost, tak obdrží odkaz pro připojení, který může jednoduše dalším uživatelům nasdílet.

Facebook prozradil, že v současné době pracují i na nativní integraci pro WhatsApp, Instagram a Portal. Messenger Rooms jsou zaměřeny spíše na občasné videohovory než na pravidelná setkání a pracovní konference. Vidět to jde například na funkci, kdy může zůstat místnost otevřená a lidé můžou volně přicházet či odcházet. Tvůrce místnosti bude mít zároveň kontrolu nad svými členy. Může je například kdykoliv vyhodit nebo ztišit. Na závěr ještě Facebook připomenul to, že nemonitorují zvuk ani videa v těchto místnostech a vůbec tak neví, co se ve videohovorech vyskytuje.

Facebook Mesenger Rooms se původně začaly objevovat v prvních státech na konci dubna. Včera však Facebook oznámil globální vydání a funkci rozšířil do celého světa. Kromě mobilních telefonů s iOS a Androidem, funguje také na PC v prohlížeči, případně v Messenger aplikacích pro Windows a Mac.

Dnes nejčtenější

.