Zavřít reklamu

Americká vláda počátkem tohoto roku prosadila opatření, namířená proti společnosti Huawei. Ta se nyní na svém letošním Huawei Analyst Summitu k těmto krokům oficiálně vyjádřila – v této souvislosti například kromě jiného uvedla, že zmíněné sankce mají potenciál poškodit hned několik oblastí průmyslu po celém světě, nikoliv jen firmu samotnou. Spojené státy ale nedávno vydaly další sankce, podle kterých by na území USA mohla být zakázána spolupráce s Huawei jakékoliv firmě, která nemá potřebnou prověrku.

V průběhu konference, která byla streamovaná online, zástupci firmy uvedli, že Huawei dodržel veškerá vládní rozhodnutí a nařízení, vztahující se k zákazu obchodování z roku 2019. Zmíněné dodatečné sankce ale mohou podle společnosti Huawei negativně ovlivnit nejen její podnikání. Americká vláda podle vyjádření vedení společnosti Huawei přijala zmíněná dodatečná opatření i navzdory negativním ohlasům a obavám ze stran dalších společností a subjektů v průmyslu. Tyto kroky mohou podle společnosti Huawei oslabit řadu odvětví po celém světě a zabránit expanzi, údržbě a provozu ve více než 170 zemích. Opatření americké vlády může navíc vážně narušit řetězec spolupráce a následky jejich uvedení v platnost mohou mít podobu škod ve výši až milionů dolarů. Spojené státy podle společnosti Huawei zneužívají svého vlastního technologického potenciálu a sil k tomu, aby „rozdrtily průmysl za svými hranicemi“. Postoj USA označila firma Huawei za šikanující a diskriminující.

Pravdou je, že nejnovější sankce značně omezily provoz společnost TSMC, která je mimo jiné výrobcem čipsetů pro mobilní zařízení, a pro jehož podnikání je spolupráce s firmou Huawei prakticky klíčová.

Dnes nejčtenější

.