Zavřít reklamu
Google vydal novou aktualizaci internetového prohlížeče Chrome a kromě opravy některých chyb a vylepšení stability přidal také jednu zásadní novinku. Tou je vylepšení výdrže baterie pro smartphony a tablety, na kterých Chrome používáte. Společnost google o tom informovala na svém blogu Chromium a uvedla, že některé reklamy využívají nepřiměřený podíl výpočetního výkonu zařízení, aniž by o tom uživatel věděl. Tyto reklamy jsou většinou špatně naprogramované a spouští zbytečně velké množství skriptů a kódů, které mohou vést ke zvýšené a navíc zcela zbytečné spotřebě energie z akumulátoru zařízení na kterém web s touto reklamou prohlížíte.
Google proto omezil zdroje, které může grafická reklama využít pro své zobrazení do doby, dokud s ní uživatel nějakým způsobem neinteraguje. Po dosažení maximálního limitu zdrojů, se reklama změní na chybovou hlášku, která uživatele informuje o tom, že reklama využívá příliš mnoho zdrojů a to zbytečně a zároveň vyžaduje pro své zobrazení více zdrojů než 99,9% všech ostatních reklam. Po aktualizaci mohou tyto reklamy využít maximálně 4MB dat nebo využít procesor maximálně po dobu 15 vteřin. Google navíc uvádí, že jen 0,3% reklam překračuje tyto hodnoty.
Aktualizace Chrome s tímto updatem bude k dispozici koncem srpna letošního roku a má za cíl donutit programátory a reklamní agentury lépe využívat zdroje zařízení, na kterých jsou reklamy zobrazeny.

Dnes nejčtenější

.