Zavřít reklamu

Google nedávno aktualizoval pravidla týkající se aplikací v obchodě Google Play. Nesmějí například informovat o pandemii covidu-19, pokud nepůjde o informace potvrzené nebo schválené vládami jednotlivých zemí. To ale způsobuje poměrně velké problémy podcast aplikacím, přes které si lidé můžou pouštět různé audio nahrávky z celého světa. A právě na tohle pravidlo nyní doplatila aplikace Podcast Addict, tedy jedna z těch nejoblíbenějších na Androidu.

Výsledkem těchto nových pravidel bylo v první řadě omezit aplikace, které šíří nepravdivé informace a fake news. To se určitě Googlu povedlo, protože jich v obchodě Google Play mnoho nenajdeme. Nicméně tato pravděpodobně automatická kontrola dolehla i na Podcast Addict, ve kterém se vyskytují různé podcasty z celého světa a není tak překvapením, že se v nich zmiňuje právě COVID-19.  Bohužel pro vývojáře Podcast Addict to znamená odstranění z obchodu Google Play, zrušení hodnocení i počtu stažení. Přerušení zobrazení reklam a tisíce uživatelů, kteří si vyberou konkurenci, protože se jím Podcast Addict nezobrazuje ke stažení.

Vývojáři také trefně poznamenali, že úplně stejné podcasty nabízí aplikace Google Podcast, která však nebyla odstraněna a stejná pravidla by se mohla vztahovat i na aplikace YouTube či Google vyhledávání, kde se rovněž zobrazuje plno informací ohledně pandemie covidu-19, které nejsou z oficiálních zdrojů.

Vzhledem k tomu, že ohledně tohoto problému informovala řada médii po celém světě, tak je velice pravděpodobně, že zanedlouho se Podcast Addict objeví znovu v obchodě Play. Existuje však řada menších vývojářů, kteří stejné štěstí nemají a díky zásahu robota jím navždy zmizí jejich aplikace z obchodu Google Play. Pokud byste si chtěli Podcast Addict stáhnout do svého telefonu, tak vývojáři umístili oficiální verzi na Google Disk.

Dnes nejčtenější

.