Zavřít reklamu

Huawei poprvé ukázal nadstavbu EMUI 10.1 při představení telefonů řady P40, kde již byla tato nejnovější verze od začátku dostupná. Věděli jsme však, že čínská společnost pracuje i na aktualizacích pro starší telefony. Právě dnes začala aktualizace EMUI 10.1 na telefony Huawei P30, Huawei P30 Pro, řadu Huawei Nova 6 a tablet Huawei MatePad Pro. Kromě toho se dostalo i na Honor V30 a Honor V30 Pro, kde je nově k dispozici nadstavba Magic UI 3.1, která v mnohém vychází právě z EMUI.

Tato verze nadstavby přináší hned několik novinek. Rozšířila se například funkce Multi-Window, přidal se MeeTime messenger a nechybí ani Celia, což je hlasová asistentka od Huawei, která má konkurovat Asistentu Google nebo třeba Siri od Applu. Aktualizace bude k dispozici pomocí OTA aktualizace, případně půjde manuálně flasnout přes Huawei Club aplikaci. Aktualizace prozatím vychází v domovské Číně, nicméně globální verze není daleko a měla by postupně vycházet během následujících týdnů. Jakmile se aktualizace dostane přímo do České republiky, tak vás o tom budeme informovat.

Na závěr ještě uvedeme, že pokud jste již na telefonu měli služby Google Play, tak o ně s touto aktualizací nepřijdete a budete moct normálně využívat každou Google aplikace, včetně obchodu Play anebo placení přes Google Pay.

Dnes nejčtenější

.