Zavřít reklamu

Pandemie covidu-19 narušila plány v mnoha odvětvích. Výrobci museli omezovat výrobu, odkládat uvedení nových produktů na trh a finanční nejistota způsobila, že lidé si mnohem více rozmýšlí nákupy. Zdá se však, že pro trh s nositelnou elektronikou to neplatí. Agentura IDC zveřejnila skvělá čísla u dodávek chytrých hodinek, náramků a bezdrátových sluchátek v Q1 2020. Obzvlášť se dařilo Applu, Samsungu a Xiaomi.

Trh s nositelnou elektronikou meziročně vzrostl o 29,7 procent. Celkové dodávky nositelné elektroniky dosáhly na číslo 72,6 milionů kusů. To jsou rozhodně skvělá čísla, nicméně musíme podotknout, že agentura IDC zařazuje do nositelné elektroniky i bezdrátová sluchátka. Na prvním místě je již tradičně Apple s 21,2 miliony dodaných kusů hodinek Apple Watch a sluchátek Airpods. Druhou pozici si udrželo Xiaomi s celkovými dodávkami 10,1 milionů kusů nositelné elektroniky. Třetí místo pak obsadil Samsung s 8,6 miliony kusů. Korejské společnosti se meziročně v tomto segmentu dařilo nejlépe. Naopak Fitbit je na tom mnohem hůře, protože meziročně společnost dodala o 26,1 procent méně hodinek a náramků.

IDC-wearables-1
Zdroj: IDC.com

Pokud se zaměříme pouze na chytré hodinky, tak si první místo udržuje Apple, i když meziročně společnost dodala o 2,2 procenta méně Apple Watch. Obrovský skok zaznamenal Huawei, který se dostal před Samsung a je momentálně druhým největším výrobcem chytrých hodinek. Chytré hodinky Samsung se v prvním čtvrtletí moc neprodávaly a korejská společnost zaznamenala meziroční propad o 7,2 procent. Z tabulky také můžeme vyčíst, že lidé mají spíše zájem o ověřené značky, protože u menších výrobců je vidět jasný propad v dodávkách, a to rovnou o 35,7 procent.

IDC-wearables-2
Zdroj: IDC.com

Dnes nejčtenější

.