Zavřít reklamu

Visionox je jedním z největších výrobců OLED panelů v Číně. Displeje této společnosti využívá například Xiaomi, ve svých vlajkových modelech Mi 10 a Mi Note 10. Dnes Visionox oznámil velice zajímavou novinku, která se týká fotoaparátů pod displejem. Vývoj této technologie byl dokončen a společnost se začíná připravovat na masovou výrobu displejů, které v sobě mají fotoaparát.

Poprvé jsme tuto technologii mohli vidět již minulý rok na veletrhu MWC Shanghai, kde jej ukázala společnost Oppo. V té době však Oppo tvdilo, že mají problémy s jasem a nereálnými barvami. Oba tyto problémy měly být způsobeny špatným ohybem světla pod ochranným sklem displeje.

visionox fotoaparat pod displejem
Zdroj: GSMArena

Visionox nyní tvrdí, že se problémy s ohybem světla dají vyřešit speciálními tenkými vrstvami, které umožní světlu lépe proniknout k foto snímači. Kromě toho je potřeba i speciální software, který pomáhá s opravou jasu, barevného gamutu a také odstraňuje odlesky, které byly na prototypu telefonu Oppo zřetelné. Vylepšeny měly být i pozorovací úhly fotoaparátu.

visionox fotoaparat pod displejem (2)
Zdroj: GSMArena

Čínský výrobce použil stovky nových technologií a většinu již má patentovanou. V současné době už je připravena masová výroba. Chybí však ještě telefon, který tuto technologii použije. Očekává se, že během tohoto roku uvidíme ještě nějaký prototyp, který technologii ukáže ve finální podobě. První telefony s fotoaparátem pod displejem se pravděpodobně představení dočkají na jaře roku 2021.

Dnes nejčtenější

.