Zavřít reklamu

Dříve v tomto roce jsme od Xiaomi mohli vidět 100W nabíječku pro telefony. Vypadá to, že čínské společnosti to pořád přijde jako málo. V přípravě je totiž 120W nabíječka, o které jsme se nyní dozvěděli pomocí videa. To odhaluje nejen velikost, ale i některé parametry.

Maximální výkon nabíječky s kódovým označením MDY-12-ED je 120W při napětí 20V. Xiaomi se rozhodlo jít do co největšího extrému, jedná se totiž o maximum, co podporuje standard USB Power Delivery. Hlavní rozdíl oproti předchozí nabíječce je v tom, že se maximální proud dostává až na hodnotu 6A. Samozřejmě tato nabíječka může sloužit i k pomalejšímu nabíjení, ať už jde o 15W nebo třeba 27W. Zajímavé je také to, že se na výstupu stále nachází USB-A konektor, zatímco konkurence už většinou přichází s USB-C konektorem.

Dříve představená 100W nabíječka od Xiaomi dokázala telefon s 4000 mAh baterií nabít za 17 minut. Bohužel se do dnešního dne stále neprodává a pravděpodobně i na tuto 120W nabíječku si ještě nějaký čas počkáme. Xiaomi však není jedinou společností, která tvoří podobně rychlé nabíječky. Konkurenční Vivo představilo 120W nabíječku už minulý rok. Společnost uvedla, že telefon s 4000 mAh baterií dokáže jejich nabíječka nabít během třinácti minut. Nicméně stejně jako verze od Xiaomi, i nabíječka od Vivo se ještě neprodává.

Dnes nejčtenější

.