Zavřít reklamu

První generace ohebných telefonů měla poměrně špatnou ochranu displeje. Používá totiž tenký plast, který se odolností nedá srovnávat s klasickými tvrzenými skly ve smartphonech. Při vydání telefonu Samsung Galaxy Z Flip jsme poprvé mohli vidět využití UTG (Ultra Thin Glass), neboli ultra tenkého ohebného skla, které alespoň trochu navýšilo odolnost ohebných displejů. Leaker Digital Chat Station nyní zveřejnil informace, že i ohebné telefony od Huaweie a Xiaomi využijí tuhle technologii.

Dalším zařízením, kde uvidíme použití ohebného skla, bude Samsung Galaxy Fold 2. Ten by se měl představit v srpnu tohoto roku. Později by jej měl následovat další ohebný telefon od Huawei a také první pokus o ohebný telefon od Xiaomi. Xiaomi ukázalo prototyp ohebného telefonu již v roce 2019. Jenže od té doby se však neobjevily téměř žádné nové informace a nedá se vůbec ani odhadovat, jestli se tento prototyp objeví někdy na trhu. Mnohem více se mluvilo spíše o telefonu Xiaomi Mi Mix Alpha, což je klasický telefon, který využívá ohebný displej takovým způsobem, že z přední strany přesahuje až na záda. U tohoto modelu by se rovněž mohla využít ochrana v podobě ohebného odolného skla.

Kvalita ochranných skel pro ohebné displeje by se měla v následujících měsících a letech značně zvýšit. Důvodem je i to, že společnost Corning se pustila do jejich výroby a například se Samsungem už jsou domluvení na výrobě skel pro budoucí Galaxy Fold. Pokud vám Corning nic neříká, tak se jedná o výrobce tvrzených skel Gorilla Glass, které můžeme vidět v téměř každém smartphonu a tabletu.

Dnes nejčtenější

.