Zavřít reklamu

V současné době nás sužuje řada nejrůznějších problémů. Nacházíme se v období globální pandemie onemocnění COVID-19, trápí nás klimatické změny a čelíme různým sociálním otázkám. Jedna z nejpoužívanější světových komunikačních aplikací, Rakuten Viber, nyní oslavuje již 10. narozeniny. Tento svůj speciální den však věnuje těm nejdůležitím, tedy vlastním uživatelům.

Kampaň “Hrdinové Viberu” má ve svém středu příběhy lidí, kteří použili aplikaci k pomoci ostatním nebo k šíření povědomí o důležitých tématech. Může jít například o pandemii koronaviru COVID-19 nebo témata týkající se sociálních věcí nebo ochrany životního prostředí.

Rakuten-Viber-Chat-FB
Zdroj: Rakuten Viber

Jedním z nejkrásnějších příběhů je příběh doktorů a sestřiček z neonatologického oddělení v Burgasu v Bulharsku. V době prvního lock downu na jaře letošního roku byly nově narozené děti, které musely zůstat na jednotce intenzivní péče, odděleny od svých matek. Bylo tak narušeno důležité období na počátku života těchto dětí, kdy se vytváří důležité vazby s rodiči. Doktoři a sestřičky se ale rozhodli pomoci, a tak používali aplikaci Viber a videohovory v aplikaci, aby ujistili rodiče, že jsou jejich děti v pořádku.

V České republice spustilo Ministerstvo zdravotnictví v první vlně koronaviru komunitu pro informování veřejnosti, nazvanou Spolu proti koronaviru. Zde se veřejnost dozvídá pravidelné a oficiální informace týkající se pandemie a restrikcí nebo jejich případného rozvolňování. Komunita je stale jedním z hlavních komunikačních kanálů Ministerstva a v současné době má téměř 60 000 členů.

“Věříme tomu, že úspěchu naší aplikace v posledních deseti letech, vděčíme hlavně našim uživatelů po celém světě – skutečným lidem, kteří aplikaci používají ke komunikaci s ostatními. Za každou konverzací na Viberu je totiž opravdový příběh. Velmi si našich uživatelů vážíme a jsme rádi, že můžeme být součástí jejich každodenního života.  Možnost pomáhat lidem sdílet radost, štěstí a někdy i smutek, tedy opravdové city, je něco, co dělá naší práci smysluplnou. A chceme v této cestě pokračovat, “ uvedla Anna Znamenskaya, Chief Growth Officer ve společnosti Rakuten Viber.

Rakuten Viber
Zdroj: Rakuten Viber

V průběhu letošního jara se na Viberu objevilo mnoho hrdinů – studenti, učitelé, rodiče, si vytvářeli komunity a skupiny, které jim pomáhali zjednodušit komunikaci týkající se distančního vzdělávání. Učitelská platforma, která je profesním sdružením učitelek a učitelů, kteří se spojili s cílem zlepšit podmínky učitelské práce a kvality výuky, spustila na Viberu vlastní komunitu která si dává za cíl sdílet důležité informace týkající se vzdělávání.

Viber je také komunikačním kanálem pro mnohé non-profit organizace po celém světě. V rámci aplikace se můžete dozvědět mnoho informací o tématech jako ochrana životního prostředí nebo dalších oblastech, stát se členem jejich komunit a pomoci, aby se nás svět stal lepším místem pro život. Připojte se například ke komunitě WWF – World Wildlife Fund, která se soustředí na záchranu ohrožených druhů zvířat nebo ke komunitě, jejíž cílem je snížit počet lidí na světě, kteří žijí ve hladu nazvané Fight World Hunger Together.  V České republice zase funguje komunita pro všechny, které zajímají práva zvířat nazvaná Home4Pets.

Dnes nejčtenější

.